DIETA PODSTAWOWA

 

PONIEDZIAŁEK 18/10

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, ser biały, dżem niskosłodzony. Kakao

Zupa: Krem z dyni

II danie: Makaron z sosem neapolitańskim z serem żółtym, surówka z ogórka kiszonego

Podwieczorek: Domowy budyń waniliowy. Owoc sezonowy. Herbatka miętowa


WTOREK 19/10

Śniadanie: Zupa mleczna. Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masełkiem, polędwica drobiowa z majerankiem. Świeże warzywo sezonowe. Herbata miętowa

Zupa: Rosołek z kury zagrodowej z makaronem

II danie: Ziemniaki, pulpeciki drobiowe z ciecierzycą w sosie pomidorowym, surówka jesienna. Kompot owocowa

Podwieczorek: Ryż z jabłuszkiem prażonym z cynamonem. Herbatka miętowa

 

ŚRODA 20/10

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, serek wiejski ze szczypiorkiem z ketchupem, kiełbaska żywiecka. Świeże warzywo sezonowe. Kakao

Zupa: Ryżanka

II danie: Kasza gryczana, gulasz wieprzowy z warzywami. Kompot owocowy

Podwieczorek: Panacotta porzeczkowa, herbatniki. Herbata owocowa z cytryną i miodem

 

CZWARTEK 21/10

Śniadanie: Zupa mleczna. Pieczywo mieszane z masełkiem, ser żółty. Świeże warzywo sezonowe. Herbata ziołowa

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami

II danie: Risotto z kurczakiem i warzywami. Kompot owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowo – makaronowa. Herbata ziołowa

 

PIĄTEK 22/10

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, pasta śródziemnomorska z suszonymi pomidorami, ser żółty. Świeże warzywo sezonowe. Kakao

Zupa: Ziemniaczana z natką pietruszki

II danie: Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy

Podwieczorek: Kanapeczki z pieczywa mieszanego z szyneczką wiejską, marchewka do pochrupania. Herbata żurawinowa

Polub nas na FB!