DIETA PODSTAWOWA
PONIEDZIAŁEK 08/03
Śniadanie: Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masełkiem i serem żółtym. Warzywo sezonowe. Kakao
Zupa: Jarzynowa z makaronem
II danie: Domowe pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty z koperkiem. Kompot owocowy
Podwieczorek: Krem z kaszy manny z bananami. Herbata żurawinowa
WTOREK 09/03
Śniadanie: Zupa mleczna. Pieczywo mieszane z masełkiem i z szynką wiejską. Warzywo sezonowe. Herbata owocowa
Zupa: Ryżanka
II danie: Ziemniaki, bioderka z kurczaka pieczone w ziołach, marchewka z groszkiem. Kompot owocowy
Podwieczorek: Domowa szarlotka. Herbata owocowa
ŚRODA 10/03
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, serek wiejski, szyneczka drobiowa. Warzywo sezonowe. Kakao
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami
II danie: Kasza gryczana, wieprzowinka duszona w warzywach w delikatnym sosie chrzanowym. Kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy. Owoc sezonowy
CZWARTEK 11/03
Śniadanie: Zupa mleczna. Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczka wieprzowa. Warzywo sezonowe. Herbata żurawinowa
Zupa: Krupnik tradycyjny z ziemniakami
II danie: Makaron świderki z serem białym z polewą truskawkową. Kompot owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową. Marchewka do pochrupania. Herbata żurawinowa
PIĄTEK 12/03
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, twaróg biały, dżem niskosłodzony. Kakao
Zupa: Pomidorowa z makaronem
II danie: Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy
Podwieczorek: Chałka z dżemem. Owoc sezonowy. Herbata ziołowa
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.