DIETA PODSTAWOWA

PONIEDZIAŁEK 08/03

Śniadanie: Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masełkiem i serem żółtym. Warzywo sezonowe. Kakao

Zupa: Jarzynowa z makaronem

II danie: Domowe pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty z koperkiem. Kompot owocowy

Podwieczorek: Krem z kaszy manny z bananami. Herbata żurawinowa

 

WTOREK 09/03

Śniadanie: Zupa mleczna. Pieczywo mieszane z masełkiem i z szynką wiejską. Warzywo sezonowe. Herbata owocowa

Zupa: Ryżanka

II danie: Ziemniaki, bioderka z kurczaka pieczone w ziołach, marchewka z groszkiem. Kompot owocowy

Podwieczorek: Domowa szarlotka. Herbata owocowa

 

ŚRODA 10/03

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, serek wiejski, szyneczka drobiowa. Warzywo sezonowe. Kakao

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami

II danie: Kasza gryczana, wieprzowinka duszona w warzywach w delikatnym sosie chrzanowym. Kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy. Owoc sezonowy

 

CZWARTEK 11/03

Śniadanie: Zupa mleczna. Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczka wieprzowa. Warzywo sezonowe. Herbata żurawinowa

Zupa: Krupnik tradycyjny z ziemniakami

II danie: Makaron świderki z serem białym z polewą truskawkową. Kompot owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową. Marchewka do pochrupania. Herbata żurawinowa

 

PIĄTEK 12/03

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, twaróg biały, dżem niskosłodzony. Kakao

Zupa: Pomidorowa z makaronem

II danie: Ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy

Podwieczorek: Chałka z dżemem. Owoc sezonowy. Herbata ziołowa

 

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.