DIETA PODSTAWOWA

 

PONIEDZIAŁEK 14/06

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, ser biały, dżem niskosłodzony. Kakao

Zupa: Krupnik tradycyjny z ziemniakami

II danie: Spaghetti bolognese, surówka wiosenna. Kompot owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy. Owoc sezonowy. Herbata owocowa

 

WTOREK 15/06

Śniadanie: Kasza orkiszowa na mleku. Pieczywo mieszane z masełkiem, szynka wiejska. Warzywa świeże, sezonowe. Herbata owocowa

Zupa: Koperkowa

II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem. Kompot owocowy

Podwieczorek: Koktajl bananowo – truskawkowy na jogurcie. Krążki ryżowe

 

ŚRODA 16/06

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, pasta z pieczonych warzyw ze świeżymi ziołami, szyneczka wiejska. Warzywa świeże, sezonowe. Herbata ziołowa

Zupa: Ziemniaczana

II danie: Kasza bulgur z kociołkiem z młodych warzyw. Kompot owocowy

Podwieczorek: Sałatka z pieczonego kurczaka z ananasem i kukurydzą. Herbata ziołowa

 

CZWARTEK 17/06

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczka z indyka. Warzywa świeże sezonowe. Herbata owocowa

Zupa: Jarzynowa z młodych warzyw z koperkiem

II danie: Ryż, potrawka z kurczaka, surówka z młodej kapusty z koperkiem. Kompot owocowy

Podwieczorek: Pudding z kaszy jaglanej z malinami. Herbata owocowa

 

PIĄTEK 18/06

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem. Pasta z tuńczykiem i z jajkiem, szynka wieprzowa. Warzywa świeże, sezonowe. Kakao

Zupa: Botwinka

II danie: Pierogi z serem, sos jogurtowy, jabłuszko prażone. Kompot owocowy

Podwieczorek: Kanapeczki z pieczywa mieszanego z serem żółtym. Owoc sezonowy. Herbata owocowa

 

 

Polub nas na FB!