DIETA PODSTAWOWA

 

PONIEDZIAŁEK 08/03

Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka wieprzowa. Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony. Mix warzyw. Kakao. Herbata

Zupa: Kalafiorowa

II danie: Makaron z sosem bolońskim woł-wp. Ogórek kiszony. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka. Mix warzyw. Muffinka. Owoc. Herbata owocowa

 

WTOREK 09/03

Śniadanie: Płatki pełnoziarniste z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka drobiowa, jajko na twardo. Mix warzyw. Herbata

Zupa: Ogórkowa

II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, colesław. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp. Mix warzyw. Jogurt z musem owocowym. Marchewka do chrupania. Herbata owocowa

 

ŚRODA 10/03

Śniadanie: Kajzerka z masłem, parówka z szynki, ser żółty. Mix warzyw. Ketchup. Herbata

Zupa: Krem z grochu i papryki z grzankami

II danie: Kluski leniwe z masłem i tartą bułką. Marchew z jabłkiem. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, polędwica sopocka. Mix warzyw. Sałatka ryżowa z kurczakiem. Owoc. Herbata owocowa

 

CZWARTEK 11/03

Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, schab pieczony, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Mix warzyw. Herbata. Kawa zbożowa z mlekiem

Zupa: Pomidorowa z makaronem

II danie: Kurczak z cukinią w sosie curry, ryż z kurkumą. Warzywa na parze. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka drobiowa. Mix warzyw. Ciasto waniliowe. Sok tłoczony z jabłek. Herbata owocowa

 

PIĄTEK 12/03

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, polędwica sopocka, pasta z szynki i sera. Mix warzyw. Herbata

Zupa: Żurek z jajkiem

II danie: Medalion z miruny z warzywami, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp. Mix warzyw. Galaretka. Owoc. Herbata owocowa


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.