DIETA PODSTAWOWA

 

PONIEDZIAŁEK 14/06

Śniadanie: Kakao. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka wp., twarożek waniliowy, mix warzyw. Herbata

Zupa: Kalafiorowa

II danie: Makaron z sosem bolońskim wp-woł., fasolka na parze. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka drobiowa, mix warzyw. Muffinka. owoc. Herbata owocowa

 

WTOREK 15/06

Śniadanie: Musli z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, mix warzyw. Herbata

Zupa: Botwinka

II danie: Kurczak słodko-kwaśny, ryż z kurkumą, sałata z ogórkiem i rzodkiewką. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp., mix warzyw, jogurt z brzoskwiniami. Marchewka do chrupania. Herbata owocowa

 

ŚRODA 16/06

Śniadanie: Kasza manna na mleku. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka drobiowa, twarożek z papryką, mix warzyw. Herbata

Zupa: Pomidorowa z makaronem

II danie: Medalion drobiowy, ziemniaki, mizeria. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, polędwica sopocka, mix warzyw. Ciasto waniliowe. Sok tłoczony z jabłek. Herbata owocowa

 

CZWARTEK 17/06

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka wp., pasta z makreli ze szczypiorkiem, mix warzyw. Herbata

Zupa: Ogórkowa

II danie: Szynka pieczona w sosie własnym, kasza perłowa, surówka z kapusty. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka drobiowa, mix warzyw, wafelek kukurydziany. Sałatka owocowa. Herbata owocowa

 

PIĄTEK 18/06

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, schab pieczony, jajko na twardo. Mix warzyw. Herbata

Zupa: Krem z grochu i papryki z grzankami

II danie: Pierogi z serem i polewą truskawkową. Kompot

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp., mix warzyw. Sałatka ryżowa z kurczakiem, owoc. Herbata owocowa

Polub nas na FB!