DIETA PODSTAWOWA
PONIEDZIAŁEK 08/03
Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka wieprzowa. Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony. Mix warzyw. Kakao. Herbata
Zupa: Kalafiorowa
II danie: Makaron z sosem bolońskim woł-wp. Ogórek kiszony. Kompot
Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka. Mix warzyw. Muffinka. Owoc. Herbata owocowa
WTOREK 09/03
Śniadanie: Płatki pełnoziarniste z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, szynka drobiowa, jajko na twardo. Mix warzyw. Herbata
Zupa: Ogórkowa
II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, colesław. Kompot
Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp. Mix warzyw. Jogurt z musem owocowym. Marchewka do chrupania. Herbata owocowa
ŚRODA 10/03
Śniadanie: Kajzerka z masłem, parówka z szynki, ser żółty. Mix warzyw. Ketchup. Herbata
Zupa: Krem z grochu i papryki z grzankami
II danie: Kluski leniwe z masłem i tartą bułką. Marchew z jabłkiem. Kompot
Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, polędwica sopocka. Mix warzyw. Sałatka ryżowa z kurczakiem. Owoc. Herbata owocowa
CZWARTEK 11/03
Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, schab pieczony, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Mix warzyw. Herbata. Kawa zbożowa z mlekiem
Zupa: Pomidorowa z makaronem
II danie: Kurczak z cukinią w sosie curry, ryż z kurkumą. Warzywa na parze. Kompot
Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka drobiowa. Mix warzyw. Ciasto waniliowe. Sok tłoczony z jabłek. Herbata owocowa
PIĄTEK 12/03
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem, polędwica sopocka, pasta z szynki i sera. Mix warzyw. Herbata
Zupa: Żurek z jajkiem
II danie: Medalion z miruny z warzywami, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot
Podwieczorek: Pieczywo żytnie z masłem, szynka wp. Mix warzyw. Galaretka. Owoc. Herbata owocowa
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
