DIETA PODSTAWOWA 

 

PONIEDZIAŁEK 29/06

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, pasta z serowo – oliwkowa, szyneczka wiejska. Warzywa: pomidor. Kakao

Zupa: Neapolitańska z ziemniakami

II danie: Ryż, kurczak w sosie słodko – kwaśnym z warzywami. Kompot owocowy

Podwieczorek: Smoothie bananowo – marchewkowe, ciasteczko owsiane. Herbata ziołowa

 

WTOREK 30/06

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczka wiejska. Warzywa: papryka. Herbata owocowa

Zupa: Domowy rosół z kury zagrodowej

II danie: Spaghetti bolognese z surówką z selera z marchwią. Kompot owocowy

Podwieczorek: Kanapeczki z szyneczką wiejską. Owoc sezonowy. Herbata owocowa

 

ŚRODA 01/07

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, parówki z szynki, ser żółty. Warzywa: pomidor. Kakao

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami

II danie: Kasza gryczana, pulpeciki w sosie koperkowym, surówka z buraczków i jabłka. Kompot owocowy

Podwieczorek: Domowy kisiel wiśniowy z musem owocowym. Owoc sezonowy. Herbatka owocowa

 

CZWARTEK 02/07

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczka wieprzowa. Hummus. Warzywa: ogórek kiszony. Herbata żurawinowa

Zupa: Barszczyk ukraiński

II danie: Pierogi z serem i truskawkami, sos jogurtowy. Kompot owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z serem żółtym, marchewka do pochrupania. Herbata żurawinowa

 

 PIĄTEK 03/07

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masełkiem, ser biały, dżem niskosłodzony. Warzywa: rzodkiewki. Herbata z cytryną i miodem

Zupa: Kalafiorowa z makaronem

II danie: Ziemniaki młode. Hamburger rybny z mintaja, surówka z kiszonej kapusty z oliwą. Kompot owocowy

Podwieczorek: Domowa szarlotka z mąki żytniej. Herbata z cytryną i miodem

 


                 

                  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.